Aydın’da 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda 184 bin 91 öğrenci ve 16 bin 390 öğretmen ders başı yaptı. İlköğretim Haftası nedeniyle Hacı Celal Oto İlkokulu’nda düzenlenen törende Aydın Valisi Yakup Canbolat, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Canbolat, Tunceli’de meydana gelen trafik kazasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.

“BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Canbolat, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânı sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ilimizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılı heyecanını yürekten paylaşıyorum. Dünyada söz sahibi olabilecek, ülkemizi temsil edecek, ülkemizin hedeflediği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine bizleri ulaştırabilecek bireylere sahip olabilmenin en önemli yolu eğitimden geçmektedir. Bu anlamda başta öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimiz ve öğrencilere büyük görevler düşmektedir.

2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde çağı yakalayan bir eğitim öğretim anlayışıyla hazırlanmış olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline uygun müfredat programını öğretmenlerimizin öğrencilerimize sunması, velilerimizin evlatlarına gerekli desteği vererek iyi birer rol model olması, öğrencilerimizin kendilerinden beklenen başarı ve sorumluluğu göstermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“SİZLER ÜLKEMİZİN İSTİKBALİSİNİZ”

İl genelinde 974 okul ve kurumda toplam 16 bin 390 öğretmen ve 184 bin 91 öğrenci ile 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı’na başladıklarını aktaran Canbolat, “Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim öğretim yılını verimli şekilde geçireceklerine inancımız tamdır. Sizler ülkemizin istikbalisiniz” sözlerine yer verdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de şehitleri anarak başladığı konuşmasında, “Eğitimin temel taşı olan İlköğretim Haftası’nı kutlamak için bir araya geldik. İlköğretim Haftası eğitim camiasının bir araya gelerek, eğitime olan inanç ve kararlılığını gösterdiği anlamlı bir sürecin başlangıcıdır. Yine bu yıl Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli diyerek öğrenmenin bütüncül bir bakış açısıyla artık köklerimizden geleceğe ilerleyecek yeni bir sistemin de fasılalı olarak okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda Türkiye’ye entegrasyonu sağlanacak” görüşlerini dile getirdi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

Kuyucak’ta yollar yenileniyor Kuyucak’ta yollar yenileniyor

İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen programda şiir okundu. Dördüncü sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti.

Ardından Vali Canbolat ve protokol üyeleri, yeni ders yılının ilk zilini öğrencilerle birlikte çaldı. Bir dersliği ziyaret eden Vali Canbolat, öğrencilerle sohbet ederek, yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Programa İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Efeler Kaymakamı İlker Arıkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, kurum müdürleri, eğitim sendikası başkanları da katıldı. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİKIROBA