Aydın’ın Efeler ilçesinde, Hasan Efendi Mahallesi’nde bulunan eski Aydın Müzesi binası, 2012 yılında boşaltıldıktan sonra kaderine terk edildi. Bugünlerde harabe görünümündeki müze binası, bağımlıların ve evsizlerin meskeni haline geldi. Güvenlik önlemi alınmayan bu terk edilmiş yapının, mahallede yaşayanlar ve özellikle buradan geçmek zorunda kalan öğrenciler için ciddi bir tehlike oluşturduğu belirtiliyor.

Mahalle sakinlerinden Hüsamettin Kaçar, müzenin yıllardır atıl durumda olduğunu ve bu sorunun giderek büyüdüğünü dile getirerek, "30 yıldır Hasan Efendi Mahallesi’nde oturuyorum. Müzenin boşaltılmasından bu yana hiçbir gelişme yok. Bağımlılar, evsizler ve kim olduğu belirsiz kişiler bu binaya girip çıkıyor. Ne yaptıkları da belli değil," dedi.

VALİ CANBOLAT’A SESLENDİ

Saatçı’dan Aydın – Denizli Otoyolu’nun ücretine tepki Saatçı’dan Aydın – Denizli Otoyolu’nun ücretine tepki

Kaçar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Bu bölge okullar bölgesi. Her gün binlerce çocuk bu yoldan geçiyor. Binayı merak edip içeriye giriyorlar. Aydın Valisi Sayın Yakup Canbolat’tan bu alana acilen müdahale edilmesini istiyoruz. Daha önce birçok vali geldi geçti ama bu binayla kimse ilgilenmedi.” diyerek müzenin güvenlik sorununa dikkat çekti.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA - YENİ KIROBA