AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Plan’a (OVP) yönelik değerlendirmede bulundu.

Kuyucak’ta yollar yenileniyor Kuyucak’ta yollar yenileniyor

“Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı 2025-2027 dönemlerini içeren Orta Vadeli Program(OVP), Türkiye’nin ekonomik istikrarı ve sürdürülebilir büyüme hedefleri açısından büyük önem taşımaktadır” diyen Mara, “2024 yılı büyüme beklentisinin yüzde 4’ten yüzde 3,5’e çekilmesi, ekonomik dengeyi sağlamak adına atılan rasyonel bir adım olarak değerlendirilmektedir. Enflasyon beklentisinin yukarı yönlü güncellenmesi ise, ekonomideki fiyat istikrarı sorununa dair farkındalığı göstermekte ve alınacak tedbirlerin daha etkin uygulanacağını işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.

“TASARRUF TEDBİRLERİ, REFORMLARLA DESTEKLENMELİ”

İş dünyası olarak, OVP’nin özellikle yapısal reformlara ve mali disipline yaptığı vurguyu son derece önemli bulduklarını bildiren Maraş, şunları kaydetti; “Tasarruf tedbirlerinin genişletilmesi ve reformlarla desteklenmesi, üretim maliyetlerinin kontrol altına alınması ve verimlilik artışı açısından kritik bir rol oynayacaktır. Ayrıca, programın ihracat ve yatırım hedeflerine yönelik stratejileri, sanayi sektörümüzün büyümesine ve uluslararası rekabet gücümüzün artırılmasına katkı sağlayacaktır.Türkiye ekonomisinin uzun vadeli büyüme patikasında ilerlemesi için gerekli olan makroekonomik reformların devamlılığı, iş dünyamız açısından güven ve öngörülebilirlik sağlıyor. Bu bağlamda, yeni OVP’nin başarıyla uygulanmasını destekliyor ve bu programın sanayi üretimimize, istihdamımıza ve ihracatımıza güçlü bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Açıklanan yeni yol haritası ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA