Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerini değerlendiren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “Enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılmalı” mesajı verdi.

Gündoğdu, adaylığını açıkladı Gündoğdu, adaylığını açıkladı

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin, ekonominin içinden geçtiği zorlu sürecin yansıması olduğunu ifade eden Maraş, “Aylık yüzde 2,47, yıllık ise yüzde 51,97 oranında gerçekleşen enflasyon, hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz üzerinde ciddi bir baskı oluşturmaktadır.

Bu veriler, sanayi sektöründe maliyetlerin artmaya devam ettiğini ve fiyat istikrarının sağlanmasının ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Özellikle enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerindeki artışlar, sanayicilerimizi zorlamaktadır. Bu durum, üretim maliyetlerinin yükselmesine ve nihai ürün fiyatlarına yansımasına neden olmaktadır. Bu da talepte daralma ve üretimde yavaşlamayı beraberinde getirebilir” görüşlerini aktardı.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

“Enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılması, makroekonomik istikrarın sağlanması ve üreticilerin desteklenmesi gerekmektedir” diyen Maraş, “Sanayi sektörü olarak, verimlilik artışına ve maliyet yönetimine odaklanarak bu süreci en az zararla atlatmayı hedefliyoruz. Ancak, enflasyonun bu seviyelerde seyretmesi, sürdürülebilir bir büyüme için risk teşkil etmektedir. Hükümetimizin, enflasyonu kontrol altına almak için aldığı ve alacağı tedbirleri destekliyor, bu süreçte sanayiciler olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA