Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma törenine katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tüzük Kurultayı'nın tamamlandığını berliten Çerçioğlu, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu söyleyerek, “Genel seçimlerde de iktidar olacağız. Bu yolda değerli il ve ilçe başkanlarımızla, CHP örgütleri ve belediye başkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor” dedi. 

“ÇOCULARIMIZIN BÜYÜK BİR KISMI OKULA KARNI AÇ GİDİYOR” 

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulunan Çerçioğlu, Türkiye’deki beslenme sorununa da değindi. Çerçioğlu, “Bugün de okulların açılışı tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Ama içim buruk, neden derseniz istatistiklere göre çocuklarımızın büyük bir kısmı okula karnı aç gitmektedir. Bu elbette hepimizi çok üzmektedir. CHP’li belediyeler bu konuda da ellerinden gelenin en iyisini yapmaktadır” ifadelerini kullandı. 

ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi

“BU OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEMELİ” 

Çerçioğlu, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra bir çuval içinde derede cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın vefatıyla ilgili suçluların en ağır cezayı alması gerektiğini belirtti. Çerçioğlu, “Bugün her evde bir cenaze var. Bugün üzüntümüz çok fazla. Tabi ki biliyorsunuz bu konuda çok fazla konuşamayız, yargılama süresi devam ediyor. En ağır ceza verilmeli. Asla katha üstü örtülmemeli. Aynı şekilde kadın cinayetleri de böyle. İyi hal indirimi, kravatını, ceketini giyiyor, iyi hal indirimi alıyor. Bunu ilk defa söylemiyoruz biz, belki bin kere söyledik. Bütün evlere ateş düştü diyorum. Hepimizin başı sağ olsun”  diye konuştu. 

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu olay hepimize ders olmalı. Çocuklarımızı koruyamazsak, geleceğimizi de koruyamayız. Biz de bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA - YENİKIROBA