Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, İslam alemi 16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı’nı idrak edecek. Bayrama günler kala Nazilli’de kurban bıçakları tezgahlara çıktı. Bıçakçılar dükkanlarının önlerine kurdukları tezgahlarda her cebe uygun bıçak ve benzeri ürünleri satışa sunmaya başladı. Nazilli’de bıçak satışı yapan Murat Cintosun hafta başında kurbanlık bıçak tezgahını açtıklarını belirterek satışların azlığından yakındı. Cintosun “Fiyat soran çok ama şimdilik alan az. Alım gücünün düşmesinden dolayı satışlarımız da düştü ama fiyatlar geçen seneye göre üç katına çıktı. Geçen sene 90 liraya aldığım bıçak bu sene 250 lira oldu. Bıçak fiyatları 100 liradan başlıyor 500 liraya kadar çıkıyor. Son iki gün hareketlilik olmasını bekliyoruz” dedi.

Çocukların güvenliği için kasis yapıldı Çocukların güvenliği için kasis yapıldı

“FİYATLARIMIZI ARTIRMADIK”

Nazilli’de bir diğer bıçak satıcısı Arif Selçuk bir hafta önce bıçak tezgahını açtıklarını ifade etti. Bıçak satışlarında hareketliliğin başladığını belirten Selçuk “Biz imalatçı olduğumuz için fiyatları artırmadık. Ayrıca kampanyalar yapıyoruz. 4’lü bıçak setini 200 liradan veriyoruz. Kurban bıçağı fiyatlarımız kalitesine göre 50 liradan başlıyor. Satır fiyatları 150 lira ile 350 lira arasından değişiyor. Sac tava 150-200 lira arasında. Şişler 15 lira, çengel 40 lira. Bileyleme işini 20 liradan yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“KALİTESİZ BIÇAKLA KURBAN KESMEYİN”

Nazilli’de uzun yıllardır nalburluk yapan Cahit Özkan ekonomik sebeplere bağlı olarak alım gücünün düştüğüne dikkat çekti. Özkan “Sabit müşterilerimiz sayesinde satışlarımız düşmedi ama kar marjımız düştü. Her geçen yıl kurban kesenlerin sayısı da azalıyor. Bileyleme makinesini iki haftadır kullanmaya başladık. Şimdilik çok fazla yoğunluk olmasa da son iki gün olur diye düşünüyoruz. Bıçak fiyatları kalitesine göre 50 liradan başlayıp 700 liraya kadar çıkıyor. Bileyleme işini 25 liradan yapıyoruz. Satırlar 150 lira ile 1000 lira arasında değişiyor. Şişlerin fiyatı 15 liradan başlıyor” dedi. Özkan kurban kesecek vatandaşları kaliteli bıçak kullanmaları konusunda uyarırken “50 liralık bıçakla kurban kesilmez. Hayvana eziyet olur. Müşterilerimize bunu özellikle söylüyoruz” dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ