Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili yerinde tespitler yapmak üzere bölgeye giden CHP heyetinde yer alan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye’de yılda 10 bin çocuğun kaybolduğunu söyleyerek, “Türkiye’de başka Narinler olmasın” mesajı verdi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında soruları yanıtlayan Bülbül, “CHP olarak Genel Başkanımızın talimatıyla heyet olarak Diyarbakır’a bu cinayetle ilgili rapor hazırlamak ve yerinde tespitler yapmak için gittik. Raporumuzu Genel Başkanımıza, genel merkezimize vereceğiz” dedi.

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ KARARINA İŞARET ETTİ

CHP’li vekiller Asu Kaya, Atakan Ünver, Sezgin Tanrıkulu’yla birlikte Diyarbakır Barosu ve Tabip Odası’nı ziyaret ettiklerini anlatan Bülbül, “Daha sonra mezarlık ve taziye ziyareti gerçekleştirdik. Gördüğümüz nokta şu: ben bir hukukçuyum. Savcılığın almış olduğu ve sulh ceza mahkemesinin verdiği karar var. Soruşturmanın gizliliği kararı. Soruşturmanın gizliliği çok önemli bir karar. Böyle bir karar verilmişse ve tutanaklar basında, televizyonda, sosyal medyada yayınlanırsa o soruşturma uzar, gerektiği gibi sonuç alamazsınız. Böyle bir şey olduğu için gizli kalması gereken tutanaklar sosyal medyada, televizyonda yayınlanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

Bülbül, soruşturmanın gizliliği kararının uygulanmasını, etkin bir soruşturma ve yargılama yapılması gerektiğini dile getirdi.

“AİLE BAKANLIĞI NE İŞ YAPAR?”

Yargılamadan adil bir sonuç alınmasını ümit ettiklerini kaydeden Bülbül, şöyle devam etti: “TÜİK’te 2016’dan itibaren kayıp çocuklarla ilgili veri yayınlanmıyor. 2008 ile 2016 arasında kaybolan çocuk sayısı 104 bin 531.TÜİK 2016’dan itibaren kesmiş, neden yayınlamıyor? Yılda 10 bin çocuk, günde 32 çocuk kayboluyor. Bu büyük bir rakam. 2024’te güvenlik birimlerine suç mağduru olarak getirilen çocuk sayısı 232 bin. Çok büyük bir rakam. Kaybolan çocuklara ilişkin çalışma yapılması gerekiyor. Türkiye’de başka Narinler olmasın. Bunun olmaması için birçok önlem alınmalı. Aile Bakanlığı ne iş yapar? Anlamak mümkün değil.” 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİKIROBA