Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili yönünde verdiği talimatın ardından siyasette yaşanan tartışma sürüyor.

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, iktidarın yalnızca muhalefet belediye başkanlarından değil, kendini seçmeyen halktan da intikam almak istediğini savundu.

Bülbül, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla belediyelerin SGK borçları için haciz işlemlerine başlandığını anımsatarak, “Erdoğan’ın asıl amacı, belediyelere yönelik mali darbeyi genişleterek belediyelerin hizmetine engel olmak. Kamu hizmetlerinin devamlılığı esasken böyle bir uygulamaya geçilmesi ve kamu yararının hiçe sayılması ile yalnızca ‘AKP ve tek adam Erdoğan yararına hizmet’ ilkesine geçiş yapılmış oldu. Tüm belediyelerin SGK’ya toplam borcu 96 Milyar lira. Bu tutar, SGK’nın tüm alacakları içerisinde yalnızca yüzde 3’e tekabül ediyor. Sırtını AKP’ye dayayıp zengin olan yandaş şirketlerin borçları için yıllardır kılını kıpırdatmayan SGK, Erdoğan’dan emir gelince bir günde belediyelere haciz işlemlerine başladı” dedi.

“BORÇLARI DA ÖDEYECEĞİZ HİZMET DE GÖTÜRECEĞİZ”

İktidara sorular yönelten Bülbül, şunları kaydetti: “Soruyoruz: Yandaş şirketlerin 800 milyar TL borcu için de harekete geçtiniz mi? AKP'li vekillerin milyarlarca liralık ciro yapan şirketlerinden de vergi alacak mısınız? AKP, yalnızca kaybettiği belediyeleri alan muhalefet belediye başkanlarından değil, kendisini seçmeyen halktan da intikam almak istiyor. Söyledik yine söylüyoruz: Tüm bu baskılarınıza, engellemelerinize rağmen bizim belediyelerimiz vatandaşa hizmet edecek. Hiç merak etmeyin sizden kalan o borçları da ödeyecek, halka hizmet de götürecek!”

Kaynak: HABER MERKEZİ