CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sosyal Kılıç, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ve Efeler Gençlik Kolları Başkanı Sinem Özyeğin, kırtasiye malzemelerinde yaşanan yüksek maliyet artışına dikkati çekti. 

Başkan Dinç, parti yöneticileriyle birlikte yaptığı ortak açıklamada, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz, aileler olarak gözümüzden sakındığımız çocuklarımız yeni bir eğitim ve öğretim hayatına başlıyor. Ekonomik ve sosyal olarak yaşanılan zor günler sebebiyle aile içlerinde yaşanılan sorunların çocuklarımıza sirayet etmemesi için büyükler olarak büyük bir özveri göstermekteyiz. Gelin görün ki; öğrencilerimizin okul masrafları ailelerimizi kara kara düşündürmeye devam ediyor. Bir anne ve babanın çocuklarının karşısında çaresiz kalması kadar bir acı durumun fotoğrafı ise yürek burkan bir hal almaya başladı” ifadelerini kullandı. 

“EN TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANAMIYOR” 

“Bir ailenin çocukları için yapacağı bir kırtasiye alışverişi cep yakıyor” diyen Dinç, şöyle devam etti: “Bir öğrencimizin kırtasiye alışverişi yapması ortalama 5 ila 7 bin TL arasındaki en uygun fiyatları düşünürsek, Bir de bir ailede iki öğrenci var ise yaklaşık bir asgari ücret eriyip gidiyor. Bu ne demek asgari ücretin üçte biri demek. Resmen yaşanılan ekonomik darbenin enkazında kalan yine işçiye, emekçilerimize, emeklilerimize bu vesile ile çocuklarımıza oluyor. Okul kıyafetleri 4-5 bin TL’den başlıyor. Öğrencilerimizin servis ve beslenme ücretleri de eklenince aileler çocuklarının eğitimi için en temel ihtiyaçlarını dahi maddi olarak karşılayamaz duruma geldi.”

Tuncer, Bakan Tunç’la bir araya geldi Tuncer, Bakan Tunç’la bir araya geldi

“BU MUDUR ÇOCUKLARA VERDİĞİNİZ DEĞER?”

İktidar temsilcilerine seslenen Dinç, şunları kaydetti: “Ey ülkemizi yönetiyormuş gibi yapıp keyif ve sefalarından ödün vermeyen AKP iktidarının iş bilmez yöneticileri. Bu mudur çocuklarımıza verdiğiniz değer? Bir kalem, defter, çanta almak bile lüks mü bizim çocuklarımıza. Nasıl içiniz rahat ediyor? Nasıl dışarıda gezerken içiniz acımıyor? Geleceğimizi emanet ettiğimiz, o okul günü heyecandan uyuyamayan çocuklarımızın haklarını nasıl yersiniz?

Bir öğrencimizin kırtasiye malzemeleri dahi bu pahalı iken; beslenmesi, kılık kıyafeti, okul harçlığını düşünün. Siz ancak mahvettiğiniz ekonomide uçuyoruz diye kanatsız uçan AKP’nin tuzu kuru yöneticileri olacak. Kimse merak etmesin ve unutmasın ki; çocuklarımızın eğitim ve öğretim hakkını sonuna kadar sınıfsal bir ayrım yapmadan, sınıf farkı yaratamadan ve onlarında gözündeki umudun ve heyecanın tüm ülkemizin her bir karış toprağında ışığa dönüşeceği günler çok yakında.”

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA