Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; Türk siyasetinde 1990’lı yıllarda iktidar ortağı olan, 1995’te ise CHP’yle birleşen SHP’nin yeniden kurulması, sol siyasette yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu kapsamda, ‘CHP’den kopuşlar olacak mı?’ sorusu kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Konuyu değerlendiren CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, geçmişte SHP’de siyaset yaptığını ve 1995’teki CHP’yle birleşme kurultayında delege olduğunu anımsatarak, “Bu saatten sonra CHP’den bir şey koparılamaz” dedi.

CHP Lideri Özel Aydın'a geliyor CHP Lideri Özel Aydın'a geliyor

“BAŞKA BİR OLUŞUMU KABUL ETMİYORUZ”

Saatçı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ilçe belediye başkanlarıyla birlikte makamında düzenlediği toplantıda, yöneltilen bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“SHP’de siyaset yapmış çoğu insan şu anda aktif siyasette değil. En aktifleri ilçe başkanı olarak ben varım. Ben SHP’nin CHP’yle birleşmesinde bulunan bir kişiyim. Kurultay delegesiyim. Bu saatten sonra CHP içinden bir şey koparılamaz. Başka bir oluşumu kabul etmiyoruz. Mücadelemiz CHP’de devam edecektir. Kim ne yaptıysa boşuna…”

Başkan Çerçioğlu da “Sayın Başkanım, zaten CHP iktidar yolunda çok hızlı şekilde yürüyor” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ