Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın çiftçisinin sorunlarını dile getirdi.

Bülbül, “Memleketim Aydın bereketli topraklarında yetişen incir, zeytin, pamuk, kestane, çilek gibi tarım ürünleriyle ülkemizin önemli bir üretim merkezidir ancak Aydın çiftçisi AKP'nin üretici aleyhine olan tarım politikaları sonucunda ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ne ekerse eksin dert biçiyor. Aydın’ın yaş incirinde fiyatlar 25 TL'ye kadar geriledi. Kilogram maliyeti 76 lira olan incirin 25 liradan satılması incir üreticisinin emeğinin karşılığını alamamasına neden oluyor” diye konuştu.

TARIM KANUNU’NUN İLGİLİ MADDESİNİ ANIMSATTI

Nazillili avukat yönetime talip Nazillili avukat yönetime talip

“Zeytin için ise mazot desteği 86 TL’de, gübre desteği 21 TL'de kaldı” bilgisini veren Bülbül, “124 TL destek alan çiftçi litresi 46 liraya dayanan mazotla ihtiyacını karşılayamıyor. Tarım Kanunu 21'inci madde uygulanmalı, çiftçiye alacağı olan gayrisafi millî hasılanın en az yüzde 1’i destekleme primi alacağı verilmelidir” sözlerine yer verdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ