Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın seçimli olağan kongresi, Yıldız Kenter – Şükran Güngör Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde 2016’dan bu yana başkanlık görevini sürdüren Ayşe Özdemir güven tazeledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığını CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı üstlendi. Toplantıda CHP Lideri Özgür Özel ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın mesajları okundu.

Kongrenin açılışında konuşan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, iktidarın ekonomi ve sosyal politikalarını eleştirdi.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZ HİÇ DURMAYACAK”

CHP Aydın Kadın Kolları olarak genel ve yerel seçimlerde başarılı olduklarını aktaran Özdemir, “Genel seçimlerde Aydın’da 3 olan vekil sayımızı 4’e çıkardık. Yerel seçimlerde de Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçede belediye başkanlığını kazandık. Uzun bir aranın ardından ülke genelinde birinci parti olduk. Zor günlerden aydınlık günlere hep beraber çıkacağız. Yürüyüşümüz hiç durmayacak” dedi.

Konuşmasında “CHP’ye evladı gibi sahip çıkan kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diyen CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, yerel iktidarın ardından genel iktidarı hedeflediklerini belirterek, bu yolda birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi.

4 İLÇE İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da CHP’nin başarısında kadınların rolünün önemine değinerek, 1 Nisan’dan itibaren gelecek seçimler için çalışmaya başladıklarını vurguladı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazanamadığı 4 ilçe için özel çalışma yaptıklarını kaydeden Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarının da altını çizdi.

CHP Aydın milletvekilleri Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız’ın konuşmalarının ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Başkan Özdemir güven tazeledi.

YENİ YÖNETİM

Özdemir’in yönetiminde şu isimler yer aldı: Neşe Yılmaz, Nazife Yavaş, Melek Özbiçer, Ayşe Şahin, Asuman Bilgiç, Nazike Cengi, Vacide Polat, Hülya Çelebi, Birnur Uçarlı, Dilek Aysın, Fatma Çoktürk, Havva İnegöllü, İlkinnur Kaya, Gülru Uzman, Gülşah Gönülaçar Köse, Berna Aşkın Kaya.

CHP Lideri Özel Aydın'a geliyor CHP Lideri Özel Aydın'a geliyor

ÇERÇİOĞLU KURULTAY DELEGESİ

Kurultay delegeliklerine ise Özlem Çerçioğlu, Ayşe Özdemir, Hatice Gençay, Özlem Ekiz, Nilgün Yeşilçimen, Nilgün Aktaş, Ülkü Erten ve Arzu Kocabay seçildi.

Kongreye Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci de katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ