Takdim Töreni, Aydın Milletvekili Sn. Ömer Özmen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, TPE Coğrafi İşaret Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Yenilik ve Tanıtım Daire Başkanı Salih Koca, il kurum müdürleri, oda ve borsa başkanları, Aydın Ticaret Borsası Coğrafi İşaret Danışmanı Huriye Özener, Aydın Ticaret Borsası üyeleri ve coğrafi işaret kullanan firmaların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa katılan konuklar, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Üyesi Mehmet Akkan tarafından karşılandı.
Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Aydın Memecik Zeytinyağının Markalaşma ve Ticarileştirilmesi Projesi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Kızıltepe, 2024 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) iş birliğinde başlatılan projede, Aydın Ticaret Borsası'nın coğrafi işaret tescil sahibi olduğu Aydın Memecik Zeytinyağı da dahil olmak üzere 4 ürünün belirlendiğini ve bu ürünlerin yönetimi, markalaştırılması ve ticarileştirilmesi önceliklerinin dikkate alındığı bir yol haritası oluşturulduğunu belirtti. Kızıltepe, projenin kapsamı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler vererek, Aydın Memecik Zeytinyağı'nın markalaşma sürecine dair stratejik adımları ve ticarileşme aşamalarını paylaştı. Bu süreçte, coğrafi işaretlerin doğru şekilde tescillenmesi, kalite standartlarının belirlenmesi ve etkili pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi gibi önemli adımların altını çizdi.
Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Neslihan Duymaz, 2024 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu ile Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) iş birliğinde başlatılan ve Aydın Ticaret Borsası’nın coğrafi işaret tescil sahibi olduğu “Aydın Memecik Zeytinyağı” Markalaşma ve Ticarileştirilmesine yönelik atılacak olan adımlar hususunda katılımcıları bilgilendirdi.
Duymaz, proje kapsamında tescilli ürünlerin yönetimi, markalaştırılması ve ticarileştirilmesi süreçlerine yönelik kapsamlı bir strateji oluşturulduğunu ve bu stratejinin Aydın Memecik Zeytinyağı için ulusal ve uluslararası tanınırlık ile bilinirlik sağlamayı hedeflediğini belirtti.
Projenin detaylarını aktaran Duymaz, Aydın Memecik Zeytinyağı için üreticiler, tüketiciler ve tüm paydaşların bir araya geleceği, coğrafi işaret farkındalığını artıracak çalışmaların planlandığını ifade etti. Ayrıca, bu süreçte markalaşmayı güçlendirecek iş birliği ve ortak projelerin hayata geçirileceğini vurguladı.