Şiddetli rüzgar sahili dağıttı Şiddetli rüzgar sahili dağıttı

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kutlama programı düzenledi. Programa her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım oldukça sınırlı kaldı. Binlerce üyesi olan şubeden kutlamaya yalnızca 14 kişi katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şube Başkanı Orhan Oruç yaptı.

Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran tarihinin Emekliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Oruç Türkiye Emekliler Derneği’nin emeklilerin taleplerini seslendirmek için mücadele ettiğini vurguladı.

TALEPLERİ YİNELEDİ

Konuşmasında emeklilerin taleplerini yineleyen Başkan Oruç emekli maaşlarına yapılan oransal zamların düşük maaşlıların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünü belirterek seyyanen zam yapılmasını talep etti. Oruç “Milli gelir artışından emeklilere pay verilmeli ve intibak düzenlemesi yapılmalı. Emekli maaşlarının hesaplanmasında kademeler kaldırılarak hesaplama puanları yükseltilmeli. Enflasyon hesaplamaları en çok kullanılan malzemelere göre yapılmalı. Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payı alınmamalı. Bayram ikramiyeleri en düşük emekli maaşı kadar olmalı. Vergi iadesi ek ödemeleri yüzde 10’a yükseltilmeli. Emekli Sandığı’na mensup çalışanların maaşlarının artışında kurum emeklilere eşit ödeme yapan yasa SGK emeklileri için de düzenlenmeli” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ