Yurt gezileri kapsamında Aydın’a gelen YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yağcılar İçi, Gazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı ve Sevgi Yolu’na esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Halkla sohbet eden Erbakan, bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Yürüyüş sırasında sık sık ‘Mücahit Erbakan’ sloganları atıldı. Erbakan’la konuşan bazı vatandaşlar, iktidarın uyguladığı politikalardan dert yandı. 

Beraberindekilerle birlikte Bey Camisi’nde ikindi namazını kılan Erbakan, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erbakan, yeni yılın ilk aylarında bir milyon üyeye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

“ÇİFTÇİ VE KÖYLÜ ZOR DURUMDA” 

Fatih Erbakan, “Biraz önce ikindi namazımızı eda ettik. Şimdi inşallah Söke’ye hareket edeceğiz. Namaz öncesinde Aydın’da halkımızla, esnafımızla buluştuk. Şimdi de inşallah Söke’de özellikle pamuk üreticilerinin yaşamış olduğu sıkıntıları yerinde görmek ve değerlendirmek maksadıyla oraya intikal edeceğiz. Bölge Başkanımız, İl Başkanımız, teşkilat mensuplarımız eşlik ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tarım, çiftçi, köylü gerçekten çok zor durumda. Bırakınız para kazanmayı, zarar ediyor, ellerindeki avuçlarını kaybediyorlar. Bugün de Aydın’da pamuk üreticilerinin dertlerini dinleyeceğiz” diye konuştu. 

“İDAM CEZASI GETİRİLMELİ” 

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi konusunu da değerlendiren Erbakan, şunları kaydetti: “Millet olarak başımız sağ olsun. Çok büyük acı yaşıyoruz. Bu tür olayların yeniden gündeme gelmemesi için atılması gereken ne adım varsa atılması lazım. Bu bir değil, iki değil, üç değil… Birkaç ayda bir böyle bir olayla karşılıyoruz ve millet olarak yüreğimiz yanıyor. Burada idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi konuşulmalıdır, tartışılmalıdır ve gerekirse Meclis’teki partilerin desteğiyle idam cezasının geri getirilmesi sağlanmalı. Caydırıcılık bakımından bundan başka çare gözükmediğini ifade etmek isterim.”

Whatsapp Image 2024 09 09 At 17.48.01 (1)

Çocukların güvenliği için kasis yapıldı Çocukların güvenliği için kasis yapıldı

“GÜNDE BİN KİŞİ GELİYOR” 

Son günlerde YRP’li bazı belediye başkanlarının partiden istifa ettiğinin sorulması üzerine Erbakan, “Millî Görüş bir çınardır. Dallarının budanması çınarın daha da gürleşmesi ve güçlenmesine yol açar. Biz yolumuza daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz. 10 – 15 kişinin bir yere gitmesi, gelmesi bir şey değiştirmez. Biz günde bin tane resmî üye kaydediyoruz. Bu ayda 30 bin, yılda 360 bin yapar. 10 – 15 kişi gitmiş ama günde bin kişi geliyor. Yeniden Refah Partisi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Üye sayımız 560 bine ulaştı.  Ekim ayına kadar 600 bine ulaşma hedefini teşkilatlarımıza verdik. İnşallah yeni yılın ilk aylarında bir milyon hedefine ulaşmak için canla başla çalışıyoruz. Yeniden Refah Partimize teveccüh, ilgi her geçen gün artıyor. Milletimiz değişim istiyor. Milletimiz içinde bulunduğu durumdan bunalmış, kurtuluş istiyor. Bu kurtuluşun Milli Görüş’te olduğunu biliyor. Bu nedenle Yeniden Refah Partimiz, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olarak yoluna devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu. 

“İKTİDAR OLACAĞIZ” 

Belediyelerde Milli Görüş ve ahlaklı belediyecilik hizmetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Erbakan, “Yeniden Refah’ı iktidara taşıyacağız” mesajı verdi. 
Olası bir erken seçime ittifakla değil, müstakil olarak girmeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Erbakan, Aydın’daki programının ardından Söke’ye hareket etti. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİKIROBA