Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur’un haberine göre; Kuşadası’nda yazlık konutların yoğun olduğu Güzelçamlı Mahallesi’nin sahilinde yaşanan çöp sorunu, çevre sakinlerini mağdur ediyor.

Sahildeki çöp kutularında çoğu zaman çöp yığınlarının oluştuğunu dile getiren çevre sakinleri, “Burası her yaz on binlerce yazlıkçının tatilini geçirmeye geldiği bir yer. Sahil bandındaki çöp kutularında zaman zaman çöp yığınları oluşuyor. Sahile yürüyüş yapmaya geldiğimizde bu olumsuz manzara ve kötü koku sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Çöp kutuları banklara çok yakın olduğu için bazen pis kokudan dolayı oturamıyoruz. Bazen insanlar çöplerle iç içe oturmak zorunda kalıyor” diyerek, çöplerin daha sık aralıklarla toplanması çağrısında bulundu.

“YETKİLİLER GELİP GÖRSÜN”

Çöp yığınlarının ünlü turizm beldesi Güzelçamlı’nın imajına da zarar verdiğini kaydeden vatandaşlar, “Yetkili birileri gelsin şu banklarda yarım saat otursun da bizim çektiğimiz sıkıntıyı lütfen görsün. Çöp yığınları yalnızca geceleri değil, bazen gündüzleri de oluyor. Ayrıca plajda piknik yapan bazı insanlar içki şişelerini, yiyecek içecek artıklarını gelişigüzel şekilde bırakıp gidiyor. Bu konuda da insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sahilimizin temizliği hem insanların hem de yetkililerin elinde” diyerek, çevre temizliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor Başkan Çerçioğlu Bozdoğan’ın yollarını yeniliyor

Vatandaşlar, kumsala gelişigüzel bırakılan atıkların bazen günlerce orada kaldığını da ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ