Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Dünyanın önde gelen incir üretim merkezlerinden Aydın’da bu yıl etkili olan aşırı sıcak hava hasadı öne çekti. Geçtiğimiz yıla göre 15 gün erken başlayan incir hasadı şu günlerde devam ediyor.

AYSO, meslek liselilere burs verecek AYSO, meslek liselilere burs verecek

Günün ilk ışıklarıyla birlikte incir bahçelerine gelen çiftçiler, topladıkları ürünleri pazarda tüketiciyle buluşturuyor. Aydın inciri, yalnızca iç pazarda değil, dünyanın dört bir yanında da zevkle tüketiliyor.

Hasadın sürdüğü merkezlerden birisi de “incirin anavatanı” olarak bilinen Aydın’ın Germencik ilçesi.

REKOLTEDE YÜZDE 20 DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, Yeni Kıroba’ya yaptığı açıklamada, incirin kalitesinin iyi olduğunu ancak rekoltede düşüş beklediklerini dile getirdi. İncirin aşırı sıcak ve sinekten kaynaklı hastalıktan etkilendiğini kaydeden Çapakçıoğlu, “Mevcut koşullarda incirlerin bu yıl erken biteceğini tahmin ediyoruz. Önceden Eylül ayı ortasına kadar toplanan incir, bu yıl daha erken bitecek gibi duruyor. Ama dediğim gibi kalitede sıkıntı yok. Rekoltede yüzde 20 civarında düşüş bekliyoruz. Fiyat konusundaki çalışmalar ise sürüyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ