ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, İYİ Parti’de yerel seçim başarısızlığıyla başlayan, eski genel başkan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından hızlanan istifa fırtınası siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, İYİ Parti’den ayrılanlara “Baba ocağınıza geri dönün” çağrısı yaparken, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk ise “Siz baba ocağında değil, başkasının kucağındasınız” diyerek Alıcık’ın çağrısına sert tepki gösterdi. 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan bazı isimler yaşanan süreci Yeni Kıroba Gazetesi’ne değerlendirdi.

“İSTİFA EDENLER ACELECİ DAVRANIYOR”

İYİ Parti’nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz, partiden istifa edenlerin aceleci davrandıklarını savundu. Korkmaz “Yeni genel başkanımıza şans vermek gerekiyor. Şahsen ben şu an aktif siyaset yapmıyorum. Taşların yerine oturmasını bekliyorum. Eğer ilerleyen süreçte gidişatı olumsuz görürsek, genel merkez yönetimine olan güvenimizi kaybedersek ayrılırız” diyerek bekleme sürecinde olduğunu ifade etti. İYİ Parti’nin Karacasu Belediye Başkan Adayı Zeki İnal ise parti üyeliğinin devam ettiğini ancak siyasi polemiklerden uzak durduğunu belirtmekle yetindi.

“SONUNA KADAR İYİ PARTİLİYİM”

İYİ Parti’de yaşananlara ve Alıcık’ın çağrısına en sert tepkiyi Bozdoğan’da Belediye Başkan Adayı olan Erhan Algan gösterdi. Partisinden asla ayrılmayacağını söyleyen Algan “Sonuna kadar genel başkanımızın yanındayız. Türkiye’nin kurtuluşu İYİ Parti’dedir. İYİ Parti’nin parçalanacağını düşünenler hayal kırıklığı yaşayacaklar” şeklinde konuştu. Erhan Algan, geçtiğimiz yıl İYİ Parti’yle yollarını ayıran ve yeni parti kuracağı bilinen Yavuz Ağıralioğlu için ise “Bu yanlıştan dönüp ait olduğu yere geri geleceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ