Aydın’da, yeni adli yılın açılışıyla birlikte mevcut adliye binasının fiziki yetersizliği ve yeni adliyeye olan gereksinim bir kez daha gündeme geldi. Saadet Partisi (SP) Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, 81 il içinde adliye binası yenilenmeyen tek ilin Aydın olduğunu ifade ederek, iktidara eleştiriler yöneltti.

“Yeni adli yılın hakkın ve hukukun korunduğu, adaletin tam anlamıyla tecelli ettiği bir Türkiye'ye vesile olmasını temenni ediyor; tüm yargı mensuplarına hayırlı olmasını diliyoruz” diyen Karahan, şunları kaydetti: “Üzülerek de belirtmek isterim ki Türkiye’de adliye binası yenilenmeyen tek il de Aydın’dır. Buradan AKP’li vekilleri de bu duyarsızlıklarından ve 22 yıldır Aydın’a hak ettiği hizmeti getiremediklerinden dolayı da kınıyorum. İl başkanı avukat, Efeler ilçe başkanı avukat, vekilleri avukat, neredeyse her gün Aydın Adliye binasına giriyorlar. Acaba hiç düşünmüyorlar ve utanmıyorlar mı? Neden Aydın Adliyesi bu halde diye kendilerine sormuyorlar mı?”

ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi

“HİÇ RAHATSIZ DEĞİLLER Mİ?”

SP’li Karahan, “Her an tıkılacakmış gibi duran, binada gözle görülen çatlaklardan hiç rahatsız değiller mi? Bir rant uğruna eski AKP’li vekiller adliye binasının yapılmaması için ellerinden geleni yaptılar. Önce Fatih Mahallesi’ndeki Orman Fidanlığına yapılması gündeme geldi. Dönemin AKP’li vekilleri Serçeköy diretti, bir ara eski diş hastanesi dendi, sonra Işıklı, Kuyulu dendi şimdi de ceza evinin arkasına sözde yapılacaktı temel atıldı yıllardır bekliyor.

Sadece adliye binası mı, stadyum, emniyet binası, PTT, milli eğitim, maliye, İŞKUR saymakla bitmez. AKP hükümeti ve Aydınlı vekillerimiz, seçildiğiniz memlekete Aydın hizmet etmeyi düşünüyor musunuz?” değerlendirmesinde bulundu. 

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA