CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, orman yangınlarından zarar gören köylerin afet bölgesi ilan edilmesi çağrısını yineledi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Karakoz, “Biz yaz başlangıcında bakanlığa sorduk. ‘Yangınlara hazır mısınız?’ dedik. Bakanlık bize ‘Şu kadar uçağımız, helikopterimiz var, hazırız’ dedi ama son yangınlarda hazır olunmadığını gördük. Tarım Bakanı’nın gübre fabrikalarında yönetim kurulu üyesi olması haricinde tarım veya ormanla bir alakası olmadığını biliyoruz. Bir an önce liyakatli insanların işbaşına geçmesini istiyoruz ama 22 yıllık AKP iktidarında buna tanık olmadık” ifadelerini kullandı.

AĞAÇLARIN ÜRÜN VERMESİ YILLARI BULUYOR

Çocukların güvenliği için kasis yapıldı Çocukların güvenliği için kasis yapıldı

Aydın’daki orman yangınlarında incir ve zeytin ağacı yanan köylülerin olduğunu anımsatan Karakoz, incir ağacının 7 – 8, zeytin ağacının ise yaklaşık 10 yılda ürün verecek duruma geldiğini belirterek, “O zamana kadar insanlarımız neyle geçinecek? Ormana bitişik zarar gören köyler afet bölgesi ilan edilmeli. Tüm vatandaşlarımızın zararı karşılanmalı. Zarar, anlık değil, yıllara sari olarak hesaplanıp karşılanmalı” yorumunu yaptı.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA