Başkan Çerçioğlu Aydınlıları Aydınfest’te müzikle buluşturacak Başkan Çerçioğlu Aydınlıları Aydınfest’te müzikle buluşturacak

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği ile güzellik uzmanı Ümran Erkan işbirliğiyle engelli veya yaşlı bireylerin kaybolduklarında bulunabilmeleri amacıyla ‘Sevgi İzi’ uygulaması hayata geçirildi.

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği ve güzellik uzmanı Ümran Erkan’ın işbirliğinde başlatılan ‘Sevgi İzi’ projesi Belediye Meydanı’nda kurulan stantta uygulanmaya başlandı. Uygulama sayesinde engelli veya yaşlı bireylerin kaybolduklarında kolayca bulunabilmesi amaçlanıyor. Uygulamaya katılan bireylere verilen kod numaraları kollarına dövme olarak yazılıyor. Şahısların kollarına yazılan kodlar kişinin kimlik bilgileriyle birlikte Emniyet ekiplerine de veriliyor. Böylece kaybolan şahısların kolayca bulunarak ailelerine teslim edilmeleri sağlanıyor.

KAYBOLANLAR KOLAYCA BULUNACAK

Özel bireylerin bu iz sayesinde daha kolay bulunabileceğini ifade eden Nazilli Bedensel engelliler Derneği Başkanı Aysun Bademli; ‘’Nazilli Bedensel Engelliler Derneği yönetimimizle birlikte karar almıştık. Sevgi İzi etkinliği yapıyoruz. Sevgi İzi’nin amacı otizm ve bireysel engellilerimiz kaybolduğunda daha kolay bulunabilmeleri için aileleriyle temasa geçebilmek. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Uygulamanın mimarlarından ve Aydın’daki sorumlusu Ümran Erkan, uygulama sayesinde kaybolma riskinin yüzde 1’e düşeceğini ifade ederek, “2021’den beri bu işi yapıyorum. Bugün de bedensel engelliler derneği başkanı Aysun Hanımla Nazilli’deki engelli vatandaşlarımız, özel çocuklarımız ve yaşlılarımızla bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulamayla kaybolma riskini yüzde 1’e indirmek amacımız” ifadelerine yer verdi. Erkan ayrıca izler için kullanılan malzemenin gönüller tarafından alındığını belirtti.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR - YENİ KIROBA