AYSO, meslek liselilere burs verecek AYSO, meslek liselilere burs verecek

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. Çağrı başvuruları, 10 Mayıs ile 28 Haziran tarihleri arasında yapıldı ve Aydın’dan 12 girişimci projeleriyle programa başvurdu. 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen jüri değerlendirmesi sonucu, 10 proje Türkiye genelinde destek alacak ilk 500 arasına girmeye çalışacak. 

Değerlendirme sürecinde, Aydın Sanayi Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü gibi önemli paydaşlar jüri olarak görev aldı. Jüride yer alan isimler arasında, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, KOSGEB Girişimcilik Politikaları Müdürü Ahmet Koç ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Numan Katıksız bulunuyor. 

Türkiye genelinde yapılan projelerin puanlamaları tamamlandıktan sonra, 500 işletme destek almaya hak kazanacak. Aydın’dan jüri tarafından ilk üçe giren projeler, Türkiye genelindeki 500 proje arasına kesin olarak girecek. Diğer 7 proje ise 81 ildeki başvurularla kıyaslanarak sıralamaya dahil edilecek. 

İlk 500’e girmeyi başaran Aydınlı girişimciler, 2 milyon TL üst limitli destekten faydalanabilecek. Bu desteğin 150 bin TL’si hibe olarak verilecek, 1 milyon 650 bin TL ise sıfır faizli kredi olarak sağlanacak. Girişimciler, bu şekilde toplamda 1 milyon 800 bin TL’lik desteğe ulaşabilecek. 

KOSGEB, imalat yapan, teknoloji üreten ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin başvurularını 2. Çağrı dönemi için 30 Ağustos’a kadar bekliyor. 

Muhabir: KÜBRA DİLARA YERLİKAYA - YENİ KIROBA