9 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte Kuşadası’ndaki tatilci ve yazlıkçılar, kentlerin yolunu tuttu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği ilçede turistik tesisler, ağırlıklı olarak Sırbistan ve Bulgaristan’dan gelen turistleri ağırlıyor.

ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi

Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar, okulların açılmasıyla birlikte yerli tatilcilerin büyük bölümünün kışlıklarına döndüğünü, yazlık konutlarda da emeklilerin kaldığını ifade etti.

SONBAHARDA FİYATLAR DAHA UYGUN

Buna karşın sezonun devam ettiğini ve otellerdeki doluluk oranının iyi olduğunu belirten İlbahar, “İlçemizdeki turistik tesisler, Eylül ayında daha çok Balkan ülkelerinden gelen turistleri ağırlıyor. Özellikle Sırbistan ve Bulgaristanlı turistler yoğun olarak geliyor. Mesafe daha yakın olduğundan karayoluyla gelenler de var. Bu sene Romanya’dan gelen turistler daha az” değerlendirmesinde bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ AY AVRUPALI TURİST BEKLENİYOR

Turistik tesislerdeki konaklama bedellerinin sonbaharda, yaz aylarına göre daha ekonomik olduğuna dikkati çeken İlbahar, “Avrupa’da Ekim ayında Paskalya Bayramı var. Bu yüzden Ekim’de de Hollanda, Belçika ve Almanya’dan turistlerin gelmesini öngörüyoruz. Bu yıl maalesef Ruslar gelmedi” diye konuştu.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA