“İlk yapacağım iş halka dokunmak” 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Söke Belediye Başkanı seçilen Levent Tuncel’in beyincik küçülmesi rahatsızlığı sonucu vefatının ardından belediye meclisi, yeni başkanı seçmek üzere toplandı. Yapılan seçim sonucunda CHP’li Mustafa İberya Arıkan, yeni belediye başkanı oldu. Arıkan, “İlk yapacağım iş halka dokunmak” mesajını verdi. 

Belediye Meclis Başkanvekili Mehmet Arif Ceylan başkanlığında yapılan toplantıda, CHP’li 2 isim başkanlık için yarıştı. İlk 2 turda Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Mustafa İberya Arıkan, 18, Cumhur İttifakı tarafından desteklenen CHP’li Süleyman Yörük ise 12’şer oy aldı.

CUMHUR İTTİFAKI YÖRÜK’Ü DESTEKLEDİ 

İlk 2 turda gerekli çoğunluk sağlanamayınca 3’ncü tur oylamaya geçildi. 3’üncü turda 19 oy alan Arıkan, Söke Belediye Başkanı seçildi. Yörük’e ise bu turda 11 oy çıktı.
Meclis’te toplam 12 sandalyeyle temsil edilen AK Parti ve MHP gruplarının kendi içlerinden bir aday çıkarmak yerine, CHP’li Süleyman Yörük’ü desteklemesi dikkati çekti. 

söke başkan seçim

Sarı’dan Ertürk ve Karakaş’a tepki Sarı’dan Ertürk ve Karakaş’a tepki

“KEŞKE LEVENT BAŞKANIMIZ SAĞ OLSAYDI…” 

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Arıkan, belediye başkanı sıfatıyla yaptığı ilk açıklamasında, “Levent Başkanımızın vefatının ardından bugün olağanüstü bir gündemle toplandık. Oylama yapıldı. Hepiniz izlediniz. Bütün Söke izledi. Üçüncü turda 19 oyla belediye başkanı seçildim. Keşke böyle olmasaydı. Keşke Levent Başkanımız sağ olsaydı, sağlıklı bir şekilde görevini yapabilseydi. Bir tarafım üzüntülü maalesef, bir tarafım az da olsa mutlu” ifadelerini kullandı.  

söke başkan seçim2

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK” 

“Umarım, kalan sürede Söke’de eksik ne varsa birlikte yaparız” diyen Arıkan, şöyle devam etti: “Beni çok kolay günler beklemiyor, zor günler bekliyor. İnşallah tüm meclis üyelerimizin, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, sevgili halkımızın, hepinizin desteğiyle, elbirliğiyle bu süreci tamamlayacağız. Hakaret, iftira olmadıktan sonra her türlü eleştiriye açığız. Kapımız herkese açık. Bugünden tezi yok çalışmaya başlıyoruz. İlk yapacağım iş, halka dokunmak.”

“GRUP KARARINA AYKIRI” 

Arıkan, basın mensuplarının CHP’li Yörük’ün tavrıyla ilgili sorusu üzerine, “Süleyman Yörük abimizin kendi tercihi. Ben bir şey diyemiyorum. Saygı duyuyorum. Bitiminde de gittim, ilk kendini tebrik ettim. Grup kararına aykırı bir davranış. Öyle gözüküyor” yanıtını verdi. 

Belediye meclis toplantısını CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ile siyasi partilerin Söke ilçe başkanları ile ilçe belediye başkanları da izledi. (KIVANÇ UĞUR, NECATİ MALDAR) 


 

Editör: Selim Başkar