TBMM'de bugün, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararıyla ilgili olarak düzenlenen olağanüstü oturumda gergin anlar yaşandı. Oturuma başkanlık eden TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönetiminde başlayan toplantıda, muhalefet partilerinin temsilcileri kürsüye çıkarak düşüncelerini dile getirdi. 

TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın, "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri, AKP sıralarında tepkiyle karşılandı. Bu ifadenin ardından, AKP’li milletvekilleri kürsüye doğru yürümeye başladı. Bekir Bozdağ, gerginliğin artması üzerine oturuma 15 dakika ara verdi. Ancak verilen aradan sonra tansiyon düşmedi. 

Ahmet Şık'ın yeniden kürsüye çıkarak, "Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır" ifadeleri, gerginliği zirveye çıkardı. Bu sırada AKP’li Alpay Özalan, Şık’a fiziki müdahalede bulunarak, Genel Kurul salonunda yumruklu bir kavgayı başlattı. 

ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi ATB, çiftçilere bereketli hasat sezonu diledi

Yaşanan kargaşada, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de yaralandı. Olayların ardından, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, oturumu tekrar başlatıp kısa süre sonra yeniden kapattı. 

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, yaşanan kavgayı kaydederek sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaştığı videoda, salonda kan izleri görülürken, Kadıgil, Alpay Özalan'ın hem Ahmet Şık'a saldırdığını hem de Gülistan Kılıç Koçyiğit’in yaralanmasına neden olduğunu belirtti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ