Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ile Yenipazar Ziraat Odası Başkanı İsmet Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Saatçı’dan Aydın – Denizli Otoyolu’nun ücretine tepki Saatçı’dan Aydın – Denizli Otoyolu’nun ücretine tepki

Ardından Milletvekili Savaş’la beraber Ziraat Bankası Genel Müdürü Alparslan Çakar’ı ziyaret eden oda başkanları, üreticilerin taleplerini aktardı.

TALEPLERİ İLETTİLER

Başkanlar, sübvansiyonlu işletme kredi limitlerinin artırılması ve verilen kredilerde ipotek verilen mal ve taşınmazların bedellerinin piyasa koşullarına göre revize edilmesi, Ziraat Bankasından 300 bin liraya kadar olan kredilerin 300 bin liraya kadar olan kısmı ayni, 300 bin liranın üzerinde ise 300 bin lirası ayni kalanı ise nakit olarak karta yüklenmektedir. Bu kredilerin tamamının hiçbir kıstas gözetmeden nakdi olarak verilmesi, traktör kredilerinin daha cazip hale getirilmesi, özellikle pamuk çiftçisinin yaşadığı tarımsal kuraklıktan dolayı verimde geçmiş yıllara göre yüzde 20-25 oranında düşüşler yaşanması nedeniyle tarımsal kredilerin ertelenmesi veya 2-3 yıl gibi taksitler halinde ödenmesi kolaylığının sağlanması, sübvansiyonlu arazi edinim kredilerinin hisseli arazilerin alımında da kullandırılması, kullanılan kredilerde ipotek için yapılan ekspertiz çalışmalarındaki değerler ipotek edilecek mal ya da taşınmazın rayiç bedellerinin çok altında kalmakta olduğu, bu değerlerin günün rayiç bedellerine göre güncellenmesi gibi taleplerini sıraladı.

Kendirlioğlu, “Taleplerimiz olumlu karşılandı. Dile getirdiğimiz konular hakkında çalışmalar yapılacağı hem Milletvekilimiz Mustafa Savaş hem de Ziraat Bankası Genel Müdürümüz tarafından dile getirilmiştir” dedi.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA