Aydın’ın Çine ilçesi Çaltı Mahallesinde ikamet eden 75 yaşındaki İ.K. ile Karpuzlu ilçesi Hatipkışla Mahallesi’nde yaşayan 83 yaşındaki A.K., kendilerini telefonla arayıp jandarma personeli olarak tanıtan kişiler tarafından yaklaşık 1 milyon 130 bin lira dolandırıldı. Şüpheliler, mağdurlara haklarında dava dosyası olduğunu ve kapanması için altın ve para talep ettiklerini söyleyerek, ellerinde bulunan ziynet eşyası ve nakit parayı dolandırıcılara teslim ettirdiler.

CHP’li Tilki’den ‘davet’ tepkisi CHP’li Tilki’den ‘davet’ tepkisi

Durumu fark eden mağdurlar, dolandırıldıklarını anlayınca hemen jandarmaya başvurdu. Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri, Çine ve Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde harekete geçerek şüphelileri yakalamak için detaylı bir araştırma başlattı.

Yapılan araştırmada, iki dolandırıcılık olayındaki benzerlikler tespit edilerek şüphelilerin Karpuzlu bölgesindeki olası kaçış güzergahlarına yoğunlaşıldı. Şüpheli bir araç tespit edilerek yapılan takip sonucu aracın İzmir Bornova’da olduğu belirlendi. Ekipler, şüpheliler H.İ. (22) ve İ.A. (20) isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

Her iki dolandırıcılık olayında aracı kullanan H.İ. ile paraları elden teslim alan İ.A.'nın ikametgahları ve kullandıkları araçlarda arama yapılırken, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan dijital materyallere de el konuldu.

Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ