Fiyat yüksek satışlar düşük Fiyat yüksek satışlar düşük

Aydın’da CHP Kadın Kolları öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, kadına şiddet olayları ve kadın cinayetleri protesto edildi. Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya gelen partililer, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

Etkinlikte ilk sözü alan CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, ülke genelinde artarak devam eden kadın cinayetleri ve çocuk istismarı vakalarının her geçen gün daha fazla insanın canını yaktığını ve toplumu derinden sarstığını belirtti.

“ŞİDDETE SES ÇIKARMAK, İNSANLIK BORCUMUZDUR”

CHP’li Ekiz, “Bizler her gün bir başka cinayet haberiyle uyanmak, bir başka çocuğun hayatının karartıldığını görmek zorunda değiliz. Şiddete karşı kayıtsız kalmak, suça ortak olmak demektir. Artık yeter! Bu sorun, bireysel değil, toplumsal bir mücadeledir. Herkes üzerine düşeni yapmalı, yetkililer vakit kaybetmeden harekete geçmelidir. Şiddete karşı ses çıkarmak, insanlık borcumuzdur. CHP iktidarında eli kanlı katiller, onların sokakta dolaşmasına izin verenler hak ettikleri cezayı alacaklar” diye konuştu.

 “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ”

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ise “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, kadınların ve çocukların hayatlarını daha da tehlikeye atmış, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde geri adım atılmasına neden olmuştur. Kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın güvenliği için İstanbul Sözleşmesi derhal yeniden yürürlüğe girmelidir! Bu mücadelede yalnızca bir gün değil, her gün sesimizi yükseltmek zorundayız. Bizler susmayacağız” açıklamasında bulunarak, CHP iktidarında İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını dile getirdi.

Katılımcılar, açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Etkinliğe CHP Aydın milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz ile Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de katıldı.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA