Gündoğdu, adaylığını açıkladı Gündoğdu, adaylığını açıkladı

Bir sokak röportajında İnstagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi. Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi. CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen Dilruba K.’nın tutuklanmasını sert sözlerle eleştirdi. Başkan Ökmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olması gereken yargı, AKP iktidarında bağımsızlığını tamamen yitirmiş, ayaklar altına alınmış, hak ihlali kaynağına dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

“SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADI”

Dilruba K.’nın üzerine atılı suçun hiçbir unsuru oluşmadığını savunan Aslı Ökmen “TCK 216/2. maddesinde düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlaması ile soruşturma başlatılmış ve 8 gündür tutuklu olarak yargılanmaktadır. İlgili suçun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası olmasına rağmen ve CMK 100/4. maddesine göre “üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez” açık hükmüne rağmen Dilruba hakkında tutuklama kararı verilmesi yargının çürümüşlüğünün ve AKP iktidarının yargıyı siyasi bir silah olarak kullandığının apaçık göstergesidir” dedi.

“HUKUK GARABETİNE SON VERİN”

CHP olarak yaşananlara seyirci kalmayacaklarını belirten Ökmen “Sokak röportajlarından bile korkan saray iktidarının tutuklama tehdidine seyirci kalmayacak, yargı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde hiçbir vatandaşımız düşüncelerini söylediği için tutuklanamaz, tehdit ve baskı ile sindirilemez! Bu hukuk garabetine derhal son verilmeli, Dilruba ivedilikle serbest bırakılmalıdır” ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR - YENİ KIROBA