Kuşadası’nda orman ve denizin iç içe olduğu doğa harikası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda, duyarsız vatandaşlarca çevreye gelişigüzel bırakılan atıklar nedeniyle nahoş görüntüler ortaya çıktı. Millî Park yönetimince yapılan açıklamada, vatandaşlardan çevreyi kirletmemeleri istendi.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü, Güzelçamlı Milli Park Şefliği sınırları içerisinde İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu ve Karasu Koyu olmak üzere 4 günübirlik kullanım alanı bulunduğu belirtilen açıklamada, “Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında her gün ortalama 2 bin 500 araç girişi yapılmaktadır.

Dolayısıyla her gün en az 10.000 kişi Milli Parkı ziyaret etmektedir. Parkın sabah giriş saati 08:00'dan akşam çıkış saati 19:30'a kadar olan zaman diliminde ziyaretçiler piknik, yüzme, yürüyüş ve bisiklete binmek gibi etkinlikler yapmaktadır. Gün içerisinde Koylarımızda bulunan çeşme, duş, piknik masaları, soyunma kabinleri, seyir terasları ve tuvaletler yoğun bir şekilde kullanılmakta ve bu sebeple alan ve tesisler kirlenmelere maruz kalmaktadır” denildi.

Çocukların güvenliği için kasis yapıldı Çocukların güvenliği için kasis yapıldı

‘DUYARLILIK’ ÇAĞRISI YAPILDI

Kuşadası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü olarak günün belirli saat aralıklarında ve gün bitiminde alan ve tesislerin temizliğinin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Yoğun kullanılan tuvaletlerin fosseptikleri gün sonunda çekilmekte, alanda bulunan çöp konteynerleri her akşam çöp kamyonu ile alınarak Kuşadası Belediyesi katı atık depolama alanına götürülmektedir. Siz değerli misafirlerimizi Milli Parkımızda daha iyi ağırlamak, temiz bir alanda etkinliklerinizi yapabilmeniz için Milli Park Müdürlüğü tarafından 365 gün alanımızı koruyor, temizliyor sizlerin kullanımına her sabah saat 08:00'de kapılarımızı açıyoruz. Değerli misafirlerimizin çevreyi kirletmemeleri konusunda daha duyarlı olmalarını talep ediyoruz” görüşlerine yer verildi.

Muhabir: KIVANÇ UĞUR - YENİ KIROBA