Kuaförlerin pazar günü kapalı olmasına dair kural kaldırılarak hangi gün tatil yapacaklarının kararı kuaförlere bırakıldı. Bazı kuaförler Salı günü tatil yapmaya devam edeceklerini belirtirken bazıları ise izin gününün serbest bırakılmasının kargaşaya sebep olacağını düşünüyor. Nazilli’de kuaför dükkanı işleten Mehmet Dağdelen pazar gününün tatil yapılması kararının yanlış bir karar olduğunu belirterek “Müşterilerimiz hafta içi günler çalışıyorlar. Pazar günü kuaföre geliyorlar. Üstelik düğün mevsimindeyiz ve bu karar yüzünden 4-5 haftamız boşa gitti. Hem biz hem de müşterilerimiz mağdur oldu.Tatil gününün serbest bırakılması yerinde bir karar. Biz eskiden olduğu gibi Salı günü izin yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“PAZAR TATİLİ DOĞRU KARARDI”

Pazar günü tatil yapılması kararını iptaline tepki gösterenler de var. Fahriye İkiz kuafölerin talebiyle Pazar gününün tatil ilan edildiğini hatırlatarak “Büyük bir çoğunluğun isteğiyle Pazar günü tatil kararı alınmıştı. Bu doğru bir karardı çünkü biz çocuklarımızla zaman geçiremiyorduk. Aile birliği bozuluyordu. Bunun için pazarın tatil olmasını istedik. Tüm dünyada Pazar günü tatildir. Biz hizmet sektöründe olduğumuz için mi çalışmak zorundayız? Çalışan kadınlar kuafördeki işlerini cumartesi günü de yapabilirlerdi. Düğünü olanlar izin alarak Pazar günü açık olan yerlede işlerini görüyorlardı. Kimse mağdur olmuyordu. Sezon ortasında bomba atar gibi böyle bir karar almak yerine 1 Ekim’den 1 Haziran’a kadar Pazar günleri tatil yapılsaydı bu kadar kargaşa yaşanmazdı” şeklinde konuştu.

Kuyucak’ta yollar yenileniyor Kuyucak’ta yollar yenileniyor

“SERBEST BIRAKILMASI KARGAŞAYA SEBEP OLABİLİR”

Bahadır Avcıoğlu ise tatil gününün kararını işletme sahiplerine bırakılmasının kargaşaya sebep olacağını savundu. Avcıoğlu “23 yıldır Salı günü tatil yapıyorduk yine öyle yapacağız. Pazar günü kapalı kaldığımız süreçte müşteri ve para kaybı yaşadık. Pazar günü tatil kararı baştan yanlıştı ama şimdi serbest bırakılması da bence kargaşaya sebep olacak. Çünkü başka dükkanlar açıkken kimse kapalı olmak istemeyecektir” diyerek tatil gününün serbest bırakılmasının yeni bir soruna kapı açabileceğine dikkat çekti.

Muhabir: FİLİZ ÖZDEMİR - YENİ KIROBA